Ιερά πανήγυρις Προφήτου Ηλία στο Κοίλι - Kοίλι Ευβοίας

Τα τελευταία νέα

  • Πανηγύρι Προφήτη Ηλία 2019
    23 Αυγούστου 2019

  • Εθελοντική εκστρατεία Let's do it Greece, στις 26/04
    20 Απριλίου 2015

    Την Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 όλοι μαζί, απ' όπου βρισκόμαστε μπορούμε να βοηθήσουμε καθαρίζοντας έναν χώρο, έναν δρόμο ή μια αμουδιά, ομορφαίνοντας μια πλατεία, ή κάνοντας οτιδήποτε θα βοηθήσει τον τόπο μας να γίνει πιο ανθρώπινος!

  • Πανηγύρι προφήτη Ηλία στο Κοίλι
    15 Ιουλίου 2014

    Ο σύλλογος Κοιλίου έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στο πανηγύρι του προφήτη Ηλία, στην πλατεία του χωριού! Αυτό το Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014, στις 21:00!

Ιερά πανήγυρις Προφήτου Ηλία στο Κοίλι

Το πανηγύρι στο Κοίλι ξεκίνησε φέτος το Σάββατο 13/7/2013, με την πρωτοβουλία του συλλόγου για καθαριότητα και ευπρεπισμό της εκκλησίας του Προφήτου Ηλία και του περιβάλλοντος χώρου της.

Καθαρισμός Προφήτη Ηλία

Καθαρισμός Προφήτη Ηλία

Συνεχίστηκαν οι προετοιμασίες καθ’ όλην την εβδομάδα και την Παρασκευή 19/7, ψάλθηκε εσπερινός στον χώρο της εκκλησίας. Η προσέλευση των πιστών ήταν εντυπωσιακή, παρ’ όλο που οι δρόμοι δεν βοηθούν! Συναντήθηκαν πιστοί απ’ όλα τα γύρω χωριά, από το Κοίλι, το Μονόδρι, τα Γάια, τον Κρεμαστό, το Νεοχώρι, τη Βρύση, την Επισκοπή, το Λόκα, τον Άγιο Βλάση! Πιστοί τίμησαν τον προφήτη με την προσφορά τους, με γλυκούς άρτους και τηγανίτες!

Ο εσπερινός στον Προφήτη Ηλία

Ο εσπερινός στον Προφήτη Ηλία

Την επομένη, εορτή του προφήτου, κορυφώνεται η πανήγυρις, αρχικά με την λειτουργία το πρωί στο χώρο της εκκλησίας. Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να αναζωογονηθούν και να απολαύσουν την θέα απ’ το ύψωμα του Προφήτου Ηλία.

Από νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας, άρχισε η προσέλευση στην πλατεία του χωριού των πανηγυριωτών! Η τσίκνα από την ψησταριά, γαργαλούσε έντονα τα ρουθούνια των κατοίκων! Η έξοχη ορχήστρα “9 μποφόρ“, ερέθιζε τα αυτιά των παρευρισκομένων. Δεν άργησαν τα τραπέζια και οι καρέκλες να κατακλυστούν από κόσμο! Το πανηγύρι καλά – καλά δεν έχει αρχίσει και η πλατεία του χωριού φαντάζει μικρή για τόσο κόσμο!

Ο κόσμος από νωρίς γέμισε την πλατεία

Ο κόσμος από νωρίς γέμισε την πλατεία

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση εθελοντών για βοήθεια, κυρίως νεότερων ηλικιών και των δύο φύλων, ακόμα και από κατοίκους άλλων περιοχών, φίλτατοι φίλοι!

Το σόου αρχίζει με παραδοσιακούς χορούς με την ευγενική συμμετοχή του δημοτικού χορευτικού συγκροτήματος Κονιστρών!

Στο βάθος το δημοτικό χορευτικό συγκροτήμα Κονιστρών

Στο βάθος το δημοτικό χορευτικό συγκροτήμα Κονιστρών

Το κέφι έχει ανάψει, οι οργανοπαίκτες και οι τραγουδιστές δίνουν ρέστα! Το κοινό συμμετέχει με τις χορευτικές φιγούρες, τα ψητά σχάρας και τα οινοπνευματώδη συμπαραστέκονται ενεργά!

Ο πρώτος κόκορας λαλεί και ο σύλλογος Κοιλίου προχωρά σε κλήρωση 42 λαχνών, τα περισσότερα των δώρων προήλθαν από αγορές του συλλόγου!

Ο χορός δεν έχει τελειωμό! Και δεύτερος χορός απλώνεται, αποκλειστικά από νέα παιδιά που δίνουν την δικιά τους πινελιά!

Έντονη η παρουσία και συμμετοχή των νεαρών φίλων

Έντονη η παρουσία και συμμετοχή των νεαρών φίλων

Ο δεύτερος κόκορας βρίσκει το Κοίλι να χορεύει σε λαϊκούς ρυθμούς και η τρέλα συνεχίζεται με την ίδια ένταση!

Λαλεί και ο τρίτος κόκορας και το Κοίλι στέκει άγρυπνο! Το κέφι δεν έχει κάνει κοιλιά καθώς λένε!

Η Ηώ κάνει την εμφάνισή της στην ανατολή, το φως άρχισε να χαϊδεύει τον ορίζοντα και ο χορός συνεχίζεται! Λίγοι κοιμούνται, οι περισσότεροι διασκεδάζουν! Άλλοι με την συντροφιά τους γεύονται τον πρωινό καφέ!

Ο χορός κράτησε μέχρι το ξημέρωμα

Ο χορός κράτησε μέχρι το ξημέρωμα

Πρωί 21/7, η πλατεία άδεια! Τα τραπέζια και οι καρέκλες στοιβαγμένες σε μια γωνιά! Λίγοι οι πρωινοί θόρυβοι! Το Κοίλι ηρεμεί!

Και του χρόνου παιδιά, με υγεία!

Και μερικά videos από το πανηγύρι!

Σχόλια κλειστά...