Υποδομές - Kοίλι Ευβοίας

Τα τελευταία νέα

 • Πανηγύρι Προφήτη Ηλία 2019
  23 Αυγούστου 2019

 • Εθελοντική εκστρατεία Let's do it Greece, στις 26/04
  20 Απριλίου 2015

  Την Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 όλοι μαζί, απ' όπου βρισκόμαστε μπορούμε να βοηθήσουμε καθαρίζοντας έναν χώρο, έναν δρόμο ή μια αμουδιά, ομορφαίνοντας μια πλατεία, ή κάνοντας οτιδήποτε θα βοηθήσει τον τόπο μας να γίνει πιο ανθρώπινος!

 • Πανηγύρι προφήτη Ηλία στο Κοίλι
  15 Ιουλίου 2014

  Ο σύλλογος Κοιλίου έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στο πανηγύρι του προφήτη Ηλία, στην πλατεία του χωριού! Αυτό το Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014, στις 21:00!

Υποδομές

Τα τελευταία χρόνια, στο χωριό Κοίλι έχει γίνει μια προσπάθεια για την βελτίωση του τρόπου ζωής των κατοίκων. Ο σύλλογος έχει κάνει κάποιες σημαντικές προσπάθειες να βελτιώση το βιοτικό επίπεδο της περιοχής και έχουν γίνει κάποια έργα.

Το ιατρείο – Πολιτιστικός σύλλογος Κοιλίου

Σε κεντρικό σημείο στο χωριό υπάρχει το ιατρείο. Ένας χώρος που τακτικά έχει γιατρό για τα φάρμακα και τις βασικές ιατρικές εξετάσεις όσων έχουν ανάγκη. Στον ίδιο χώρο στεγάζεται και ο πολιτιστικός σύλλογος του Κοιλίου.

Το ιατρείο - πολιτιστικός σύλλογος Κοιλίου

Το ιατρείο - πολιτιστικός σύλλογος Κοιλίου

 

 Η πλατεία

Η πλατεία που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού είναι μια από τις πιο ευρύχωρες της περιοχής. Καθημερινά παρκάρουν εκεί πολλά αυτοκίνητα, παίζουν παιδιά, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενούνται εκεί εκδηλώσεις, όπως τα πανηγύρια που γίνονται τακτικά. Πρόσφατα είχε περιέλθει σε δινή κατάσταση λόγω της διάβρωσης των τοιχωμάτων που στήριζαν τα πλαϊνά τοιχώματά της, με την παρέμβαση του Συλλόγου όμως, έγινε πλήρης ανάπλαση και απέκτησε μια νέα, πολύ πιο γραφική μορφή ενώ ταυτόχρονα έγινε πιο ασφαλής για όσους είναι εκεί καθώς τοποθετήθηκαν νέα κάγκελα όπου χρειαζόταν.

Τα μνημεία όπως το «ηρώον», συντηρήθηκαν και προστέθηκε και μια όμορφη βρυσούλα.

Η πλατεία του Κοιλίου

Η πλατεία του Κοιλίου

Το δημοτικό σχολείο

Το νέο δημοτικό σχολείο κτίστηκε, για χρήση σχολείου, τα έτη 1959 – 1961.

Άρχισε την λειτουργία του την σχολική περίοδο 1962 – 1963, με δάσκαλο τον συγχωριανό μας Νικόλαο Πούρη.

Ήταν μονοθέσιο εξατάξιο Δημοτικό και είχε για χρήση μία σχολική αίθουσα! Και ένα γραφείο για το δάσκαλο. Τότε είχε 42 παιδιά στο δημοτικό!

Τα τελευταία έτη λειτουργίας του, λειτούργησε με άλλους δασκάλους. Σταμάτησε να λειτουργεί στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Παραχωρήθηκε για χρήση στο Σύλλογο Κοιλίου από τον τότε Δήμαρχο Κονιστρών, Δημήτρη Παπαναστασίου.

Το νέο δημοτικό σχολείο του Κοιλίου

Το νέο δημοτικό σχολείο του Κοιλίου